Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 13:24 |

Općina Centar Sarajevo stavlja na raspolaganje resurse zdravstvenim ustanovama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a sa ciljem provođenja mjera na sprečavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života, načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić donio je odluku da zdravstvenim ustanovama stavi na raspolaganje materijalne i ljudske resurse te lokalne zajednice. 

U skladu sa potrebama izraženim od rukovodećih struktura Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" odlučeno je da se toj bolnici na korištenje ustupi jedno kombi vozilo. S tim u vezi, danas je ispred Opće bolnice "Prim.dr Abdulah Nakaš" izvršena primopredaja kombi vozila koje je u vlasništvu Općine Centar.

- Vozilo će nam uveliko poslužiti za transport kisika, ali svakako i za transport medicinskog osoblja. Neizmjerno smo zahvalni na ovoj pomoći - kazao je šef mašinskog Odjela u Odjeljenju za tehničke poslove Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" Nedžad Bičakčić.

Pomenuto vozilo daje se na korištenje u trajanju od dva mjeseca, a ako se ukaže potreba taj rok će biti produžen.

Također Općina Centar je JU "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" na raspolaganje stavila dva službena vozila, te dva vozača koji će prevoziti uzorke sa punktova za testiranje na analizu, ali i prevoziti medicinske timove na terenu.  

Kao što je to bila praksa i u proteklom periodu, Općina Centar će kontinuirano pratiti stanje na terenu i urgentno rješavati sve pristigle zahtjeve kada je u pitanju pomoć zdravstvenim ustanovama, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo