Sport     | 24.02.2021. 14:04 |

Avdić obećao podržati najboljeg bh. paraplivača Memića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas najboljeg bosanskohercegovačkog paraplivača i člana Plivačkog kluba "Spid" Nermina Memića i njegovog trenera Amela Kapu.

Memić je  tokom razgovora naglasio da trenutno prolazi kroz intenzivne pripreme za nastupajuće Evropsko paraplivačko prvenstvo u Portugalu, koje će biti održano za nešto manje od tri mjeseca, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Na prvenstvu 2018. godine malo mi je nedostajalo da uđem u finale, zato ću ovaj put dati sve od sebe da uđem u finalnu utrku na ovom prvenstvu - kazao je Memić i dodao da trenira, a treninzi na Olimpijskom bazenu "Otoka" se održavaju po dva puta dnevno, šest dana u sedmici.

Trener Kapo je naglasio da bi ulazak Memića u finale bio historijski uspjeh za BiH i prvi put da jedan bh. paraplivač to uspije.

Ministar Avdić je obećao neophodnu podršku resornog Ministarstva najuspješnijem bh. paraplivaču.

- Od srca želim da ostvarite zacrtani cilj i postignete vrhunski rezultat, jer ćete tako na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju - naglasio je Avdić.

Evropsko paraplivačko prvenstvo bit će održano od 16. do 22. maja ove godine.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu