Ekonomija     | 04.02.2021. 09:27 |

Izaslanstvo Vanjskotrgovinske komore BiH u posjetu općini Stolac

FENA Saopćenje

STOLAC, 4. veljače (FENA) - Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković održao je u srijedu, 3. veljače, sastanak s izaslanstvom Vanjskotrgovinske komore BiH i predstavnicima Veleposlanstva Republike Hrvatske (RH) s kojima je razgovarao o ekonomskim potencijalima i razvojnim planovima općine Stolac.

Bošković je predstavio potencijale poslovne zone "Hodovo" smještene sjeverno od Stoca, te naglasio kako je te zona izravno povezana s važnim cestovnim pravcima, odnosno prometnicom Neum-Mostar, cestovnim pravcima prema Dubrovniku, Herceg Novom i Sarajevu, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Stolac.

"Područje podupire blizina aerodroma u Mostaru koji je udaljen 15 kilometara, željezničkog kolodvora koji je udaljen oko 20 kilometara, graničnog prijelaza s Republikom Hrvatskom oko 30 kilometara, a od luke Ploče udaljeno je 50 kilometara, dok je planirana autocesta koridor Vc udaljen svega pet kilometara. Površina zone iznosi 127,55 hektara, a namijenjena je za izgradnju fotonaponskih elektrana i izgradnju gospodarskih i poslovnih objekata za malo i srednje poduzetništvo. Površina parcele proteže se u rasponu od 4.000 do 20.000 kvadratnih metara", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslav Vuković kazao je da je Komora na usluzi tvrtkama, te da su sve njene aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje njihovog poslovanja i stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja.

Na kraju radnog posjeta Stocu predstavnici VTK-a BiH i Veleposlanstva RH-a, na čelu sa savjetnikom Nikicom Pažinom, posjetili su vinariju "Vino Daorson" koja proizvodi vino autohtonih sorti grožđa žilavka i blatina. Vinarija je ime dobila po plemenu Daors koje je područje Stoca naseljavalo od antike prije 2.300 godina.

"Vinarija Daorson kombinacija je modernog i tradicionalnog, ustrajnosti i iskustva, stvorena pod pokroviteljstvom 'Projekta zaštite i valorizacije poljoprivrednih i tradicionalnih proizvoda vrijednih za Hercegovinu', koji financira talijansko Ministarstvo vanjskih poslova, a provodi talijanska nevladina organizacija CEFA", stoji u priopćenju.

Na sastanku su, uz navedene, sudjelovali i zamjenik glavnog tajnika VTK-a BiH Ivan Mandić i direktor Sektora za javne dokumente Mirko Bošković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu