Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 14:04 |

U SKB Mostar preminula žena, 52. žrtva covida od početka godine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. siječnja (FENA) - U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tijekom posljednja 24 sata preminula je ženska osoba rođena 1952. u Širokom Brijegu.

To je 52. preminula osoba od posljedica covida-19 od početka godine u mostarskoj covid-bolnici u kojoj se liječe pacijenti iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

U siječnju je došlo do značajnog pada smrtnih ishoda u odnosu na dvanaesti mjesec 2020. godine, kada je bitku s koronavirusom u SKB-u Mostar izgubilo 127 osoba.

U mostarskoj covid-bolnici trenutno se liječi 48 pacijenata, od kojih je osam na invazivnoj i dvoje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirana su četiri i otpušteno sedam pacijenata, priopćio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar u posljednja 24 sata testirano je 332 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozitivnih je 37, i to: 25 iz Mostara, 5 iz Čapljine, 2 iz Čitluka, 2 iz Konjica, 2 iz Jablanice i 1 iz Stoca.

U siječnju je u HNŽ-u zabilježeno ukupno 6.379 covid-pozitivnih osoba, što je dva i pol puta manje u odnosu na prethodni mjesec kada je evidentirano 15.805 slučajeva covida-19.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu