Servisne informacije     | 22.01.2021. 13:31 |

U BiH sutra oblačno s kišom, na vrhovima planina će padati i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura zraka većinom između 7 i 14 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 9, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Danas je  pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala uglavnom na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne, rjeđe u centralnim i sjeverozapadnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -2, Ivan-sedlo 6, Sokolac 7, Livno 8, Bugojno, Grude i Široki Brijeg 10, Drvar, Sarajevo i Trebinje 11, Mostar 12, Jajce 13, Bihać, Stolac, Tuzla i Zenica 14, Doboj, Gradačac i Neum 15 i Banja Luka i Sanski Most 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana