Bosna i Hercegovina     | 19.01.2021. 17:21 |

Vijeće ministara BiH usvojio Informaciju o održavanju Pododbora za tržište

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojilo je Informaciju o održavanju petog sastanka Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, koji će biti održan 28. januara putem video-konferencije.

Na sjednici je usvojen Dokument za diskusiju za peti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, koji je sastavni dio ove informacije.

Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost na prijedlog sastava delegacije Bosne i Hercegovine za učešće na ovom sastanku, te je donio više operativnih zaključaka s ciljem njegove bolje pripreme.   

Direkcija za evropske integracije će Dokument za diskusiju za peti sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju, uključujući zaštitu zdravlja i potrošača, na engleskom jeziku dostaviti Evropskoj komisiji u predviđenom roku.

Na tom sastanku bi se, između ostalog, trebalo razgovarati o usklađivanju zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije u oblastima konkurencije i državne pomoći, javnih nabavki, bankarskog sektora i drugih finansijskih usluga, javnog zdravstva i zaštite potrošača, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu