Bosna i Hercegovina     | 08.01.2021. 16:40 |

CIK naredio ponovno brojanje s nekoliko biračkih mjesta u Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici usvojila je naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru.

Naredba se odnosi na nivo gradske izborne jedinice-199 po kandidatima političkog subjekta BH Blok Mostar-SDP BiH i Naša stranka te po kandidatima političkog subjekta BH Blok Mostar-SDP BiH, Naša stranka i političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020-SDA, SBB, DF, SBiH i BPS-S.H.

Također, naredba se odnosi na nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 po kandidatima političkog subjekta Prva mostarska partija i političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020.

Ponovno brojanje naređeno je i za nivo gradske izborne jedinice-199 na biračkim mjestima po kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020 te za nivo izborne jedinice gradskog područja tri (Jugoistok) - 152 po kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020.

Usvojena naredba CIK-a odnosi se i na nivo izborne jedinice gradskog područja 1 (Sjever) - 154 po  kandidatima političkog subjekta Koalicija za Mostar 2020 te na nivo izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad) - 155 po kandidatima istog političkog subjekta.

Ponovna brojanja će početi u nedjelju, 10. januara, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, najavljeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije (CIK), a naredba će biti objavljena na web stranici CIK-a i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu s Izbornim zakonom BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu