Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 14:22 |

Paroh Milinović: Dočekajmo Božić u ljubavi i radosti

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. januara (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić tradicionalno je povodom Božića posjetio nedavno imenovanog paroha bihaćkog Slavišu Milinovića. Ovim je još jednom potvrđena dobra saradnja sa Pravoslavnom crkvom u gradu na Uni i nastojanja da tako bude i u 2021. godini.

-Tri mjeseca su prošla kako sam postavljen na ovu časnu dužnost i imam samo riječi hvale za komšije i građane Bihaća. Danas sam imao zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika i kantonalnog premijera, koji su izrazili podršku našoj vjerskoj zajednici u Bihaću. Razgovarali smo o mnogim stvarima, međutim najvažnije je da šaljemo poruku mira i tolerancije, odnosno želje da vjernici Božić dočekaju u ljubavi, radosti i strpljenju - kaže paroh bihaćki Slaviša Milinović.

Gradonačelnik Fazlić još jednom je iskazao podršku i poštovanje sugrađanima pravoslavne vjere, te obećao maksimalnu moguću podršku u narednom periodu.

-Svi Srbi i ostali pravoslavci u Bihaću su naše komšije i prijatelji. Dijelimo zajedničko dobro i zlo, tako da za Gradsku upravu nema dileme kada je u pitanju bilo kakav vid potpore i ohrabrenja. Nadam se da će svi oni koji slave Božić, dočekati ga u lijepom porodičnom i prijateljskom okruženju - kazao je Fazlić.

Razgovarano je i o konkretnoj saradnji, odnosno određenim zajedničkim projektima, među kojima se posebno ističe uređenje gradskog pravoslavnog groblja.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu