Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 09:22 |

Edin i Amra Džeko i za praznik uz djecu oboljelu od raka

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 31. decembra (FENA) - Edin i Amra Džeko pripremili su i poslali poklone za mališane koji se liječe na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli te za svakog od njih poslali video poruku u kojoj su izrazili tugu što ih ne mogu posjetiti, ali su im uputili riječi podrške i ljubavi.

- Radost i uzbuđenje kod mališana nisu se mogli sakriti. Taj čin ljubavi izazvao je kod njih sreću i radost, a donio je bezbroj osmjeha. Osmijeh je na kraju jedino što se broji, jer nasmijati dijete u najcrnjim danima, danima kad se bori za život, neprocjenjivo je. Nakon tog gesta djeca su dobila novi elan. Raduju se trenutku kad će proći pandemija te će imati priliku da uživo sretnu svoje prijatelje, Edina i Amru - istaknuto je.

Kako navode iz Udruženja, Edin i Amra Džeko uvijek su tu kad zatreba, u lijepim i manje lijepim danima. Oni su oslonac i uvijek sa sobom donose ljubav.

- Iako ih je pandemija spriječila da fizički budu tu, oni nisu dopustili da ih spriječi da pokažu da im je stalo i da brinu - podcrtava se.  

Edin i Amra Džeko kontinuirano podržavaju djecu oboljelu od raka, a Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' izabralo je Amru za ambasadoricu u projektu nazvanom Ambasador Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka'.

Ova kalendarska godina bila je posebno teška za djecu oboljelu od raka i njihove porodica. Donijela je velike borbe, nove strahove. Osim borbe sa rakom oni su se suočili i s novom borbom, balansiranjem po ivici između virusa korona i svog krhkog zdravlja. Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' je uz njih, uz pomoć svojih prijatelja i donatora.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu