Ekonomija     | 29.12.2020. 11:51 |

Pojačan inspekcijski nadzor u BPK Goražde u novogodišnjoj noći

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 29.decembra (FENA) – Inspektori Uprave za inspekcijske poslove Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde vršit će pojačan inspekcijski nadzor, posebno u novogodišnjoj noći – potvrdio je direktor Uprave Emko Rizvanović.  

Podsjetio je da su mjere o ograničenom kretanju još uvijek na snazi te da je naredbama Federalnog kriznog štaba odlučeno da i u novogodišnoj noći hoteli, restorani i drugi ugostiteljski objekti mogu raditi samo do 23.00 sata, uz poštivanje maksimalno propisanog broja gostiju, do 30.

- U skladu sa preporukama Federalne uprave za inspekcijske poslove i Federalnog kriznog štaba, kontrole će biti pojačane posebno u novogodišnjoj noći. Inspektori će raditi u dvije smjene i sve aktivnosti će se provoditi  zajedno sa Upravom policije kantonalnog MUP-a – naglasio je Rizvanović.

Vjeruje da će se i građani i ugostitelji pridržavati naredbi koje se, po riječima Rizvanovića, u BPK Goražde poštuju i mimo praznika

- Skrećemo  pažnju ugostiteljima da se i za Novu godinu pridržavaju svih naredbi i preporuka. Naša želja nije da izričemo sankcije već da zaštitimo naše stanovništvo od širenja koronavirusa. Generalno, stanje je do sada bilo dobro što se tiče poštivanja svih mjera i u proteklih mjesec dana nismo imali nijedno prekoračenje radnog vremena nakon 23.00 sata – kazao je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu