Ekonomija     | 25.11.2020. 13:26 |

Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona izradila je publikaciju "Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona", koja je štampana u 400 primjeraka na B/H/S jezicima i 400 primjeraka na engleskom jeziku.

Izradu publikacije finansiralo je Ministarstvo za privredu ZDK-a, na osnovu ugovora potpisanog s Privrednom komorom ZDK u maju ove godine. Publikacija sadrži presjek privrednih potencijala ZDK-a s fokusom na infrastrukturne, industrijske, prirodne, turističke i druge resurse, saopćila je Press služba ZDK.

 Ministar za privredu Zlatko Jelić ističe da je stvaranje što kvalitetnijeg okruženja za rad privrede i privlačenje investicija među ključnim prioritetima Vlade ZDK-a, te da je u tom pravcu izrađena i ova publikacija koja će biti vodič budućim investitorima koji se odluče investirati u ovom kantonu

 Publikacija "Karta privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona" dostupna je i u PDF verziji, a može se  preuzeti na stranici Ministarstva za privredu ZDK-a.

https://zdk.ba/ministarstva/item/9238-karta-privrednih-potencijala-zenicko-dobojskog-kantona-oktobar-2020,navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu