Najave     | 28.10.2020. 10:41 |

Općina Novo Sarajevo - Prijevoz za osnovce i pomoć Centru "Vladimir Nazor"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme "Centrotrans - Eurolines" d.d. Sarajevo Safudin Čengić potpisat će u četvrtak 29. oktobra, u zgradi Općine Novo Sarajevo, Okvirni sporazum o pružanju usluga prijevoza učenika s područja Gornji Kovačići, Vraca i Hrasno brdo do škole i kuće.

Općina Novo Sarajevo već jedanaestu godinu zaredom osigurava prijevoz za novosarajevske osnovce koji žive na području naselja Vraca, Hrasno brdo i Gornji Kovačići, lokalitetima koji nisu pokriveni mrežom javnom gradskog prijevoza, a pohađaju osnovne škole "Kovačići", "Grbavica I" i "Grbavica II".

Okvirni sporazum zaključuje se na tri godine, a za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 90.500 KM, sapćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

 

Nakon potpisivanja ovog Sporazuma, načelnik Nedžad Koldžo i direktorica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" Maida Idrizović potpisat će Ugovor o dodjeli sredstava za realizaciju projekta "Christine Witcutt".

Navedeni projekt realizira se četrnaestu godinu zaredom, a podrazumijeva provođenje dodatnih aktivnosti na edukaciji, rehabilitaciji, (re)socijalizaciji i inkluziji djece i omladine s umjerenim, težim i teškim intelektualnim i drugim razvojnim poteškoćama, a koje se realizuju u Centru "Vladimir Nazor". Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 KM. 

Potpisivanje ugovora će biti održano uz pridržavanje svih propisanih higijensko - epidemioloških mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom Covid - 19, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije