Najave     | 28.10.2020. 07:32 |

MOBiH/OSBiH - Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, delegacije Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga BiH (OSBiH) upriličit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, umrle i nestale branitelje Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i civilne žrtve Domovinskog rata.

Obilježavanje će biti upriličeno od 28. oktobra do 2. novembra na lokacijama OSBiH, spomen-obilježjima i grobljima, a svete mise za duše pokojnih branitelja slavit će se u crkvama, kapelama i katedralama.

Protokolom obilježavanja predviđeno je polaganje vijenaca kod Središnjeg križa i molitva za poginule branitelje, groblje sv. Josip, kao i sv. misa zadušnica u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 28. oktobra.

U Mostaru će 30. oktobra biti upriličeno polaganje vijenaca na spomenik braniteljima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače i sv. misa u Katedrali Marije Majke Crkve.

Ostala polaganja vijenaca i mise zadušnice bit će održane prema Planu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u jedinicama Oružanih snaga BiH i to 29. oktobra u Banjoj Luci misa zadušnica u kasarni "Kozara“, u Čapljini polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica, kasarna "Božan Šimović“, kao i u Travniku kod Spomen-obilježja "Pravulje“.

Istog dana, 29. oktobra, polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica bit će upriličeni u Livnu, kapelica u kasarni i Spomen-obilježje, kao i u Kiseljaku kraj Spomen-obilježja "Kiseljak“, dok će 
30. oktobra polaganje vijenaca i sv. misa zadušnica biti upriličeni u kasarni "Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru.

Za 30. oktobar planirani su - polaganje vijenaca i molitva za umrle, na groblju "Masline“ u Mostaru, u Posušju kraj Spomen obilježja "Posušje“, u Tomislavgradu kraj Spomen-obilježja u tom gradu, te kraj spomen-obilježja u Bihaću, Jajcu, Uskoplju, Bugojnu i Vitezu (Spomen-obilježje „Križančevo selo“), kao i kraj spomen-obilježja u Kreševu, Novom Travniku, Busovači, Varešu, Žepču, Tuzli (Husino).

Također, za 1. novembar planirani su - polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj spomen obilježja u Usori, Odžaku, Domaljevcu i Ravne - Brčko, te u Orašju (Spomen-obilježje u centru Grada i polaganje vijenaca i misa zadušnica na groblju „Karaula“ Donja Mahala, Orašje), kao i polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj Spomen-obilježja u Zenici.

Za 2. novembar, planirano je polaganje vijenaca i molitva za umrle kraj Spomen-obilježja u Fojnici, najavljeno je iz MOBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo