Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje

Zastoj na žičari uzrok veće koncentracije putnika na polaznoj stanici
U organizaciji udruženja „Zdravo živi, sretno stari“ koje upravlja sa dva centra za zdravo starenje Općina Centar je obezbijedila sredstva za prevoz penzionera Trebevićkom žičarom do izletišta na ovoj planini.
Cilj podrške ovoj aktivnosti bio je da se svim zainteresovanim građanima treće životne dobi omogući izlazak u prirodu i na čist zrak. 

Imajući u vidu složenu epidemiološku situaciju i u nastojanju da se ispoštuju sve mjere kriznog štaba, penzionerima su ranije podijeljeni vaučeri za prevoz žičarom kako se nepotrebno ne bi zadržavali kupujući karte na prodajnim mjestima i na taj način stvarali redove, odnosne veće grupe.

Penzioneri su prije odlaska upoznati sa pravilima koje je izdalo preduzeće koje upravlja žičarom, a odnosi se na broj putnika u kabini koji je zbog epidemije koronavirusa smanjen.

Problem je nastao zbog kvara na žičari i zastoja u prevozu što se može provjeriti i u preduzeću koje upravlja žičarom, a što je dovelo do veće koncentracije putnika na polaznoj stanici.

Istovremeno, napominjemo da su penzioneri dobili upute o obaveznom nošenju maski i držanju distance.

Naglašavamo da Općina Centar na Trebeviću nije organizovala nikakav skup, niti druženje, već isključivo uslove za izlazak penzionera na planinu s ciljem šetnje i provođenja vremena na čistom zraku. Penzioneri se sa Trebevića neće vraćati zajedno, posjeduju vaučere koji im omogućavaju povratak u bilo kojem trenutku dana i njihov ostanak na planini nije vremenski ograničen već je stvar slobodnog izbora svakog pojedinca.

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.