Ekonomija     | 08.10.2020. 15:45 |

Tegeltija razgovarao s delegacijom CEATEC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu delegaciju Kinesko-evropskog udruženja za tehničku i ekonomsku suradnju (CEATEC), koju je predvodila direktorica CEATEC-a Chen Hui.

Razgovarano je o povezivanju i unapređenju suradnje poslovnih subjekata Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je istaknuo da postoji veliki interes bh. strane za povezivanje i suradnju s kineskim kompanijama. Naglasio je da putem suradnje i poslovnih partnerstava s kineskim kompanijama, privredni subjekti iz BiH mogu unaprijediti znanja, obezbijediti pristup novim tehnologijama i tržištima te značajno unaprijediti poslovanje.

Tegeltija je pozdravio otvaranje ureda CEATEC-a u BiH i istaknuo da je time izgrađen most za buduću suradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH. Izrazio je uvjerenje da će putem te povezanosti biti realizirani mnogobrojni značajni projekti.

Direktorica Chen Hui je zahvalila predsjedavajućem Tegeltiji za iskazanu podršku i interes. Istaknula je da je otvaranje ureda CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicione projekte i prilike. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu