Ekonomija     | 29.08.2020. 11:29 |

USAID kroz projekt 'Diaspora Invest' otvorio novi poziv za dodjelu grantova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - USAID Projekt "Diaspora Invest" raspisao je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju vezu sa bh. dijasporom kroz strukturu vlasništva ili poslovna partnerstva. Riječ je o sedmom pozivu ove vrste, a fokusiran je na mala i srednja preduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine.

- Aplikaciji za grant sredstva možete pristupiti na www.grant.diasporainvest.ba, gdje u nekoliko koraka i uz dostavljanje tražene dokumentacije i investicijskog projekta, možete ponuditi plan koji Projekt podržava kroz bespovratna sredstva do 50.000 KM - poručuju iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu prijaviti na tri online Zoom sesije: 9. septembar (11.00h), 10. septembar (16.00h) i 23. septembar (15.00h). Pristupni podaci za sesije dobiju se po dostavljanju kontakt podataka na info@diasporainvest.ba. 

USAID Projekat "Diaspora Invest" ohrabruje investicije bh. dijaspore u Bosni i Hercegovini, poduzetnika koji su se vratili u domovinu, ali i onih koji žive u inostranstvu, a ulažu u poslovne projekte u zemlji. Kroz nešto više od tri godine rada, ovaj projekat je podržao više od 100 kompanija kroz programe tehničke podrške i dodjele grantova. Poziv će biti otvoren do 30. septembra ove godine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu