Bosna i Hercegovina     | 17.07.2020. 11:18 |

Zbog droge i oružja pritvoren Mostarac

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. srpnja (FENA) - Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Draganu Džebi (1976.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u stjecaju s kaznenim djelom posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga i kaznenim djelom nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.    

Dragan Džeba zv. "Baka" sumnjiči se da je od 17.12.2018. godine do 12.07.2020. godine, u više navrata, na različitim lokalitetima (Čupovo u mjestu Buna, općina Mostar, ulica Kralja Tomislava 89 u Mostaru i kuća koju koristi u naselju Maloševići, općina Mostar) neovlašteno posjedovao, kao i držao radi prodaje određenu količinu tvari koje predstavljaju opojnu drogu Cannabis i amfetamin, kao i dana 09.03.2019. godine, oko 16,45 sati, prilikom pretresa stana u ulici Kralja Tomislava 89 u Mostaru, neovlašteno držao tri okvira od automatske puške napunjena s po trideset odgovarajućih metaka ca. 7.62, šest okvira od puške tzv. "papovka" napunjeno s po deset metaka odgovarajućeg streljiva i jedan okvir od puške napunjen s pet metaka odgovarajućeg streljiva, jedno originalno kartonsko pakiranje s dvadeset komada streljiva cal. 7.62mm.                        

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, priopćilo je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel