Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 15:52 |

Komisija PSBiH - Predloženo davanje saglasnosti za ratifikaciju više sporazuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Na 9. sjednici Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o investicionom grantu između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, Koridor 5c – izgradnja dionice autoputa Zenica sjever-Žepče jug, poddionica 4: Ponirak-Donja Gračanica, dio I: Ponirak-Vraca (izlaz iz tunela Zenica).

Također, dato je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2018. godinu između Evropske komisije, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i Ugovora o zajmu (GrCF2 W2 Projekat javnog prevoza Sarajevo Dio2) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, te Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2018-2020, za 2018. godinu, između Evropske unije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore,
Ugovora o zajmu (Projekat Živinice regionalna deponija za čvrsti otpad) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Domu je dato pozitivno mišljenje i predloženo davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije kojim se mijenja Sporazum o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije u vezi sa "Interreg IPA programom prekogranične saradnje Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora" za period 2014-2020. (CCI 2014TC1615CB004) u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), Ugovora o grantu (Projekat regionalni vodovod Plava voda) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz SIDA-EBRD II programa za komunalno okruženje i klimu, te Sporazuma o finansiranju i projektu između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora BiH, Republike Srpske, koju predstavlja Ministarstvo finansija i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju (agencija za izvršenje projekta), i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 10,000,000 eura – Energetska efikasnost u javnim zgradama.

Dato je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju državnog programa aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu za 2018. godinu između Bosne Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

K znanju su primljeni Izvještaj sa sjednica Biroa, Zajedničkog i Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Pariz, 5. i 6. mart 2020., te Izvještaj s video - sjednica Biroa i Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, održanih 30. aprila 2020. i nastavka video - sjednice Biroa, održanog 7. maja 2020. godine. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu