Sport     | 24.06.2020. 09:12 |

Košarkaška superzvijezda Nikola Jokić pozitivan na koronavirus

FENA Internet

BEOGRAD, 24. juna (FENA) - Košarkaška superzvijezda  Nikola Jokić zadnji je u nizu poznatih srpskih sportista koji je pozitivan na koronavirus.

Kako prenosi ESPN, Jokić je prošle sedmice bio pozitivan, a zbog Covida-19 morao je odgoditi i povratak u SAD, gdje kao centar  igra za ekipu Denver Nuggets. Jokić je bio pozitivan nakon što je na teniskom Adria touru  proveo vrijeme sa sunarodnikom Novakom Đokovićem.

Srpski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih centara NBA lige, za sada nije imao nikakvih simptoma, testiran je prošle nedjelje, a vijest je objavio RTS nekoliko sati nakon što je prvi teniser svijeta Novak Đoković saopćio da ima pozitivan test.

Đoković je organizirao egzibicijsku tenisku jadransku turneju - Adria tour, koja se zbog zaraze  Covidom-19 prijevremeno okončala već nakon prve dvije stanice, u Beogradu i Zadru.

Jokić i Đoković su se susreli na košarkaškoj utakmici 12. juna u Beogradu, koja je odigrana u okviru Adria toura, a koja je, kako se navodi, s pravom bila meta kritika sportske javnosti.

Sportska javnost je organizatore kritizirala zbog nepoštivanja higijenskih protokola, lične udaljenosti, punih tribina na turneji, opuštanja igrača i navijača na turnirima i nekorištenja  zaštitnih maski. Sportisti su se grlili, pozirali za fotografije i zabavljali po noćnim klubovima.

Denver Nuggets, koji su u borbi za naslov sjevernoameričke košarkaške NBA lige, danas su počeli  pripreme za nastavak sezone koja je najavljena za kraj jula. Jokić je prva zvijezda ekipe.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu