Sport     | 07.05.2020. 13:15 |

Pripremljen okvirni plan aktivnosti za nastavak stonoteniskih takmičenja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Stonoteniski savez Bosne i Hercegovine (STSBiH), nakon  uvođenja vanrednog stanja odnosno stanja nesreće prouzrokovane pandemijom COVID-19, od sredine marta stopirao je sve aktivnosti. 

U proteklom periodu Upravni odbor STSBiH, preko svog operativnog tijela kancelarije Saveza, redovno je obavljao poslove i radne zadatke te pratio obavještenja i odluke kriznih entitetskih štabova i Štaba Distrikt Brčko, odnosno nadležnih institucija za sport, saopćeno je iz STSBiH.

Između ostalih aktivnosti, STSBiH u martu i aprilu održavao je kontakte s Olimpijskim komitetom BiH, nadležnim institucijama za sport na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou u projektima finansiranja i pomoći.

STSBiH je učestvovao u Solidarity programima prema Međunarodnom olimpijskom komitetu uz posredovanje OKBiH, u koordinaciji s direktorom reprezentacije. Također, održavani su kontakti s predsjednicima stonoteniskih saveza zemalja regiona, kao i sa balkanskom (BTTU), evropskom (ETTU) i svjetskom (ITTF) asocicijacima.    

Imajući u vidu nagovještaje Kriznih štabova o ublažavanja mjera i poboljšanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, Upravni odbor STSBiH je pripremio okvirni plan sportskih aktivnosti što uključuje početak treninga, dovoljno vrijeme za pripreme i nastavak takmičenja. Provedba planiranih sportskih aktivnosti je uslovljena donošenjem odluka kriznih štabova, odnosno nadležnih institucija, navodi se u saopćenju.  

U tom smislu, STSBiH je predložio niz aktivnosti među kojim je i Odluka Upravnog odbora za nastavak prioritetno ekipnih takmičenja (Premijer liga, Prva liga Bosne i Hercegovine i dr.), uz striktno pridržavanje važećih mjera.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Aarhus centar u BiH nastavlja podržavati ukidanje koncesije za izgradnju mHE na rijeci Volujak

Na GP Šamac zabranjen uvoz pošiljke drvenog materijala i pošiljke merkantilnog krompira

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu