Kultura     | 15.04.2020. 19:36 |

'Prirodni odabir' Alete Rajič na festivalu animiranog filma u Annecyju

FENA Saopćenje

NEUM, 15. travnja (FENA) - Animirani film "Prirodni odabir" u režiji bosanskohercegovačke animatorice Alete Rajič prikazat će se u sklopu službene konkurencije kratkometražnog animiranog filma na festivalu u Annecyju u Francuskoj, jednom od najcjenjenijih i najpoznatijih svjetskih festivala animiranog filma.

 Ovo je prvi bosanskohercegovački animirani film koji je ostvario ovakav uspjeh na internacionalnoj razini, a koji je, između ostalog, u posljednjih par mjeseci uvršten i u natjecateljski program drugih dvaju najpoznatijih i prestižnih europskih festivala - Monstra u Lisabonu te Animafest u Zagrebu.

 "Prirodni odabir" inače je u posljednjih pola godine svog festivalskog života prikazan u natjecateljskim programima čak 16 svjetskih festivala i smotri animacije. Premijerno je prikazan na posljednjem Sarajevo Film Festivalu u sklopu kratkometražnog natjecateljskog programa, a unutar regije je autorica osvojila i nagradu za najbolju 2D animaciju na Međunarodnom festivalu animacije u Banjaluci.

 Film je nastao u produkciji Studia Neum te koprodukciji sa Zagreb Filmom uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra), priopćio je Studio Neum.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel