Najave     | 14.04.2020. 13:45 |

Online predavanje ljekara kineske medicine Filipa Manje

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14. aprila (FENA) - Ljekar kineske medicine Filip Manja održat će 15. aprila online predavanje o temi "Jačanje imuniteta kineskom tradicionalnom medicinom".

Jednosatno predavanje u organizaciji Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci bit će održano putem aplikacije Zoom, a učesnici će imati mogućnost da postavljaju pitanja.

Svi zainteresirani za predavanje treba da se prijave na mail konfucijev.institut@unibl.org, a sa kojeg će 15 minuta prije početka predavanja dobiti link za pristupanje.

Kineska tradicionalna medicina je tokom duge historije prolazila kroz stotine epidemija. Stvoreno je bogato iskustvo u prevenciji protiv patogena, uključujući ishranu, životne navike, vježbe, suplementaciju i slično.

O svemu tome će govoriti Filip Manja u predavanju te dati praktične savjete kako se zaštititi od virusa.

Filip Manja je ljekar kineske medicine. Diplomirao je kineski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i već se za vrijeme studija zainteresovao za tradicionalnu kinesku medicinu.

Nakon toga je u Kini diplomirao na osnovnim studijama kineske medicine. Obučavao se na polju akupunkture, fitoterapije, tuina masaže kod velikih učitelja poput majstora Duan Zhilianga i Andrewa Nugent-Heada i u kineskim bolnicama, prateći rad desetine ljekara kineske medicine, saopćeno je iz Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predavanje: 'Efekti krize izazvane pandemijom covid-19 u Njemačkoj vs BiH'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu