Bosna i Hercegovina     | 06.06.2020. 16:06 |

Predavanje: 'Efekti krize izazvane pandemijom covid-19 u Njemačkoj vs BiH'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. lipnja (FENA) - Direktor predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini Sven Petke i Google certificirani stručnjak za digitalni marketing Goran Karanović održali su studentima online predavanje o temi "Efekti krize izazvane pandemijom covid-19 u Njemačkoj vs BiH".

 Predavanje u organizaciji univerzitetskih nastavnika van. prof. dr. Veldina Ovčine i doc. dr. Irme Dedić održano je studentima Ekonomskog fakulteta, Fakulteta informacijskih tehnologija i multidisciplinarnih studija Dizajn interijera, Poslovna informatika i Turizam, Univerziteta "Džemal Bijedić u Mostaru".

 Sven Petke je na vrlo detaljan i precizan način komparirao sveobuhvatne poremećaje u društvenom životu (političkom i ekonomskom) Bosne i Hercegovine i Republike Njemačke izazvane pandemijom, gdje je po pravilu izlazak iz krize vrlo težak, zahtjevan i obično dugotrajan, priopćeno je iz Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

 Studente su najviše zainteresirale mjere koje je Njemačka poduzimala i poduzima sa ciljem ublažavanja i sanacije krize, te mogućnosti primjene istih ili srodnih mjera za efikasnije upravljanje krizom u Bosni i Hercegovini. Svojevrsni fokus predavanja, gosp. Petke je usmjerio na mogućnosti što bržeg saniranja posljedica krize na turistički sektor BiH, poduzimanjem odgovarajućih mjera u svrhu promoviranja domaćih turističkih potencijala, kojima Bosna i Hercegovina nesporno raspolaže.

 Goran Karanović je educirao studente o metodama i modelima dizajniranja i profiliranja digitalnih marketing strategija u doba pandemije, te o novim načinima oglašavanja u kriznim vremenima. Šta je i zašto važno u ovom kriznom periodu napisati i objaviti, šta je mudro izostaviti, šta naglasiti, koje poslovne prilike iskoristiti, su samo neka od pitanja koja su prezentirana i dodatno analizirana kroz višesatnu diskusiju sa studentima.

 "Predavanje koje su održali Petke i Karanović bilo je izuzetno zanimljivo i korisno studentima. Pomoglo nam je da dodatno razumijemo ekonomsku krizu izazvanu korona virusom, posljedice situacije u kojoj smo se našli, te apostrofiramo značaj copywritinga u današnje vrijeme", izjavila je Alema Memić studentica II godine Ekonomskog fakulteta.

 Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru nastavit će i u budućnosti praksu ugošćavanja eminentnih stručnjaka iz prakse, kako bi se kvalitet obrazovnog procesa održavao na visokoj razini, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel