Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 13:35 |

Vrtić „Sunce“ u Goraždu nastavlja s radom

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 12. marta (FENA) - Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“ u Goraždu nastavlja s radom u punom kapacitetu, s tim da se obustavlja realizacija obaveznog predškolskog programa. U ovoj ustanovi naglašavaju da se poštuju preventivne mjere i preporuke federalnog i kantonalnog kriznog štaba te da se postupa u skladu s tim.

Direktorica ove ustanove Elma Bučo ističe da u vrtiću koji djeluje na tri lokacije, u trenutnoj situaciji neće biti prekida rada.

„U ovoj situaciji pratimo naredbe i upute federalnog i kantonalnog kriznog štaba tako da mi nastavljamo s radom u punom kapacitetu. Što se tiče dolaska djece, nisu neka velika odstupanja u odnosu na prethodne godine u ovom periodu kada je sezonska gripa, tako da nema nekih problema“ - pojasnila je Bučo.

Naglasila je da se u vrtiću pridržavaju mjera i preporuka federalnog i kantonalnog kriznog štaba.

„Djeca koja imaju bilo kakve respiratorne probleme ne mogu boraviti u vrtiću i to važi i za uposlenike. Redovno se provode mjere dezinfekcije koje su na većem nivou i rade se češće i što se tiče opće i higijene ruku, provjetravanja prostorija, tako da smo maksimalno svi uključeni: Poduzeli smo sve neophodne mjere i za sada je sve pod kontrolom, a naravno ponašat ćemo se u skladu sa svim mjerama koje budu naložene“ - istakla je Bučo.

Obzirom da je ova ustanova nosilac obaveznog predškolskog programa u koji je uključeno 265 djece, u skladu s naredbom kantonalnog kriznog štaba, njegova realizacija se obustavlja do daljnjeg.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu