Ekonomija     | 25.02.2020. 13:55 |

Bevanda razgovarao s Nederom i Ebibijem o suradnji i ekonomskom napretku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima rezidentnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u BiH Stelianu Nederu i veleposlanika Sjeverne Makedonije Ekrema Ebibija.

Osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za suradnju i ekonomski napredak, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Ministar Bevanda sa sugovornicima je razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu financija i trezora BiH koje se odvijaju bez obzira na aktualne političke prilike u BiH.

U razgovoru o budućoj suradnji s UNDP-om predstavljena je nova incijativa UN-a o financiranju i implementaciji Ciljeva održivog razvoja koji se odnosi na sve zemlje i načine aplikacije za projekte koji bi mogli biti financirani iz tih fondova.

Ministar Bevanda istaknuo je značaj projekata UNDP-a koje su implentitrani u BiH te podsjetio da je bio kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN-a uz očekivanje da će ovo tijelo ubuduće imati konkretnije rezultate rada.

Tijekom susreta s veleposlanikom Sjeverne Makedonije ministar Bevanda je naglasio dugogodišnju dobru suradnju dvije prijateljske zemlje.

Na sastanku je istaknuto da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje, te da je zajednički cilj članstvo u Europskoj uniji gdje je Sjeverna Makedonija napravila iskorak u odnosu na BiH.

Sugovornici su se složili da BiH i Sjeverna Makedonija imaju šansu na europskom tržištu ukoliko zajedno nastupe u određenim oblastima, a dobar primjer bilo je zajedničko sudjelovanje na sajmovima gospodarstva zbog čega ekonomsku suradnju treba postaviti kao glavni prioritet.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjeverna Makedonija: Drugi krug predsjedničkih izbora 8. svibnja

Danas predsjednički izbori u Sjevernoj Makedoniji, sedam kandidata za predsjednika

Predsjednički izbori u Sjevernoj Makedoniji, najveće šanse daju se aktualnom predsjedniku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu