Kultura     | 09.02.2020. 16:09 |

Izložba Azre Hamzić pred mostarskom publikom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. veljače (FEAN) - "Ima jedan svijet" naziv je izložbe autorice Azre Hamzić, koja će biti otvorena u Centru za kulturu u Mostaru u utorak, 11. veljače u 19 sati.

 Izložba je dio nedavno započetog ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku i tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

 Azra Hamzić rođena je 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Također je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se bavi od 2016. godine.

 U svom radu se koristi akrilnim bojama kao i drugim materijalima, a umjetnički izraz pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije. Slike nastaju intuitivno, organski i spontano a izraz su stanja svijesti i emocija trenutak, što njezin umjetnički repertoar čini veoma raznovrsnim.

 Inspiraciju pronalazi u prirodi, a prilikom slikanja se poigrava sa svjetlošću, kontrastima i fuzijom boja, pa kroz taj njezin specifičan način slikanja svaki rad postaje unikatan.

 Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. sudjelovala je na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta, što je bilo njezino prvo slikarsko javno predstavljanje uopće, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu