Bosna i Hercegovina     | 08.02.2020. 19:58 |

Građani na prosvjednoj šetnji: Uborak nas ubija

FENA Nada Landeka

MOSTAR,  8. veljače (FENA) – Stotnjak građana Mostara i aktivista i u subotu je prosvjednom šetnjom od mostarske deponije Uborak do Osnovne škole u Vrapčićima po ko zna koji put pokušalo da ukaže na problem odlaganja otpada na tu deponiju. Mještani traže sanaciju postojeće te izmještanje deponije na novu lokaciju.

Građani i aktivisti izišli su s parolama: "Uborak je ubio ribe, sutra će i nas", Deponija na Uborku nas ubija", Deponija Uborak je 1989. proglašena ekološkom bombom..." itd

Podsjećamo, na sastanku o rješavanju pitanja mostarske deponije Uborak, koji je održan 3. veljače u Gradskoj vijećnici, predstavnici gradskih i županijskih vlasti prezentirali su predstavnicima Građanske inicijative "Jer nas se tiče" šest potencijalnih lokacija za novu deponiju.

-Postignuta je saglasnost da se nastavi s daljim ispitivanjm predloženih lokacija, ali da će predstavnici Inicijative do konačnog rješenja ovog problema i dalje vršiti pritisak i dežurati na deponiji Uborak - podsjetio je predsjednik Inicijative Omer Hujdur.

Dodao je kako je  prosvjedna šetnja na Uborku opomena da se ovaj  proces ne uspori i kako bi se što prije našla lokacija za novu deponiju jer se na postojeću deponiju može se odlagati možda još nekih mjesec-dva.

Problemi s deponiranjem komunalnog otpada na Uborku vuku se godinama. Tijekom 2019. godine deponija je u dva navrata bila blokirana zbog čega se smeće s mostarskih ulica danima nije odvozilo.


 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu