Kultura     | 27.12.2019. 16:30 |

Predstava za djecu 'Game on' na sceni Teatra kabare Tuzla

FENA Saopćenje

TUZLA, 27. decembra (FENA) - Gostujuća predstava za djecu "Game on" ili "Neka igra počne", u kojoj igraju Feđa Zahirović i Hasan Sušić, bit će izvedena sutra u 18 sati na sceni Teatra kabare u Tuzli.

Edukativni karakter ovoga komada koncentrisan je na nekoliko polaznih tačaka koje grade igru komada: jezik, vršnjački odnosi, dijete u okruženju danas, odnosi u društvu i porodici, ekologija, virtuelni svijet, demokratija i upoznavanje sebe u društvu. Svaki element ove pozorišne predstave smješten je u maštovitu igru i zabavu duž dramskih stanica, saopćeno je iz Teatra kabare.

Radnja komada smještena je u virtualnom prostoru kao sredstvu što bolje komunikacije i interakcije s publikom. Situaciju grade dva lika koja su u apsolutnom kontrastu (crni i bijeli).

Igre koje su kao zadatak prelaska misije, svaka zasebno, gradi jednu edukativnu i angažiranu, gore pomenutu situaciju, kojom publika uključena aktivno u proces rješavanja zadataka uče i aktivno djeluju na različitim poljima.

Pozorišna predstava "Game on" uz svoju svrhu edukacije i društvene angažiranosti, pruža veoma zanimljivu i maštovitu igru koja se gradi s publikom. Predstava ima preporuku i saglasnost Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, kao i Pedagoškog zavoda TK te je prilagođena učenicima od prvog do devetog razreda.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstava 'Gretica str. 89' ponovo na sceni Tetra Kabare Tuzla

Predstava 'Rod i dom' na repertoaru manifestacije 'Ljeto u Tuzli'

TKT Fest nastavlja predstavom "Hannah i Hanna"

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu