Kultura     | 30.03.2019. 15:24 |

TKT Fest nastavlja predstavom "Hannah i Hanna"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Predstavom Pink moon, autora Daria Bevande u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, sinoć je na sceni Teatra kabare Tuzla upriličena treća festivalska večer 17. TKT Fest-a koja je bila spoj muzike i dramske radnje.

Glumac iz predstave Zlatan Školjić istakao je da mu je mnogo drago što je nakon dugo godina zaigrao na sceni Teatra kabare Tuzla gdje je zapravo i započeo igranje.

Glumci su istakli da im je najzanimljiviji dio u radu na predstavi bio upoznavanje s instrumentima, gdje su pojedini, iako prije nikad nisu niti jedan svirali, naučili koristiti u okviru izvedbe predstave. U predstavi su ostvarili uloge Zlatan Školjić, Adis Mehanović, Dina Mušanović, Benjamin Bajramović.

Večeras će se s početkom u 19 30 izvesti predstava "Hannah i Hanna", autora Johna Retallacka, u režiji Miroljuba Mijatovića nastaloj također u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Hannah i Hanna, "govori" o dvije šesnaestogodišnje djevojke, koje su se spletom okolnosti našle u različitim pozicijama - jedna je izbjeglica, migrant, a druga pripadnica domicilnog stanovništva. Migrantkinja je s Kosova. Radnja se dešava u gradu Margate u Velikoj Britaniji, u periodu od jeseni 1999. do proljeća 2000. godine.  Ali, može to biti i druga zemlja, bilo koja, i drugi grad, bilo koji. Mogu to biti i drugo dvoje tinejdžera, bilo kojeg porijekla, rasne, nacionalne i rodne pripadnosti.

U predstavi se koristi stroboskop (u trajanju dvaput po 20 sekundi), koji može izazvati napad kod osoba oboljelih od epilepsije.

U nedjelju biće izvedena predstava "Staklena menažerija", autora Tennessee Williams u režiji Dražena Ferenčine koja je nastala u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca (Hrvatska). 

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla. Sponzor Festivala su: Cvjećara ‘’Ruža’’ Miladije i Zdravljak Saranda, Tuzla.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo