Sport     | 07.12.2019. 16:02 |

Šolbić pobijedio za ostanak na klupi Mladosti DK, Jović se nada ostanku u Čeliku

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 7. decembra (FENA) – Čelik je golovima Aidina Mahmutovića iz 13. i 56. minute dva puta vodio u Doboju kod Kaknja, ali su ipak poraženi u gostima kod Mladosti rezultatom 2:4 (1:1).

Zenički će tim nakon ovog poraza, upravo umjesto Mladosti, sa samo 16 bodova prezimiti i na pretposljednjem mjestu BHT Premijer lige, odnosno u zoni ispadanja, u kojoj je s osam bodova i posljednja Zvijezda 09.

Strijelci za domaćina bili su Anes Vazda u 43., Bahrudin Atajić iz penala u 61., Nedim Hadžić u 74. te Nemanja Dragutinović u drugoj minuti sudijskog vremena.

-Utakmica je bila dobra. Navijači koji su došli mogli su da vide dosta šansi i golova. Mi smo naše prilike propustili u prvom poluvremenu, nismo ih iskoristili i naivno smo dopustili da se Mladost vrati.

Dva puta smo vodili, ali nismo izdržali. Imali smo puno problema u zadnjoj liniji- kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice trener Čelika Igor Jović, koji je danas vodio sa klupe zeničku ekipu umjesto Slaviše Božičića, a s kojim je prije ove utakmice raskinut ugovor.

On je domaćinu, za kojeg je kazao da je imao i više sreće, čestitao na zasluženoj pobjedi, ali je pritom dodao kako ova utakmica, mada su sada na tablici pali ispod Mladosti, ništa nije riješila.

-Siguran sam da Čelik na proljeću neće imati problema da izbori opstanak- kazao je Jović, koji je na pitanje da li će ostati odgovorio da to nije pitanje za njega, nego za ljude iz kluba. Istakao je kako mu je čast što je dva i po mjeseca bio dio tako velikog kluba, ali bit će mu, kazao je, čast i ako ne nastave saradnju.

Mada bi on, kako je kazao, volio ostati, bez obzira koju mu ulogu namijeni Čelik. Jović je svjestan da je današnju utakmicu sa tribina posmatrao i turski trener Cihat Arslan, koji bi se, nakon samo jedne polusezone, trebao vratiti u Zenicu, gdje je radio proljetos.

Mladost DK je, pak, dolaskom trenera Fahrudina Šolbića, osvojila četiri velika boda u duelima s Zrinjskim (1:1) i Čelikom (4:2).

-Po teškom terenu bila je odlična utakmica, u kojoj je moja ekipa dominirala. Napravili smo odličnu akciju za treći gol i čestitam svojim igračima na odličnoj igri i zalaganju- kazao je Šolbić, koji je dodao kako će, najvjerovatnije, on ostati na klupi Mladosti i na proljeće, ali da će o tome odluku donijeti predsjednik kluba Mensur Mušija.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Čelik dva puta vodio pa izgubio u gostima kod Mladosti DK

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana