Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 13:18 |

Uz Svjetski dan tolerancije - Učenici iz Foče posjetili vršnjake u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15.novembra (FENA) – Učenici i nastavnici OŠ "Sveti Sava“ iz Foče danas su, povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. novembra, posjetili Osnovnu školu "Fahrudin Fahro Baščelija“ u Goraždu. 

Kroz druženje i učešće u zanimljivoj radionici, učenici drugih i osmih razreda ovom prilikom ukazali su na potrebu uvažavanja različitosti uz napomenu da religija, jezik, kultura, etničke i druge pripadnosti trebaju biti bogatstvo koje obogaćuje sve nas.

- Nama je jako bitna priča o toleranciji i sretni smo što djeca u Goraždu sa svojim vršnjacima mogu da razgovaraju o ovoj temi koja je višestruko značajna. Naša je obaveza da djeci omogućimo da mogu da razgovaraju, što im nedostaje, da posjećuju jedni druge, razmijene mišljenja, poštujući jedni druge – kazala je nastavnica u OŠ "Sveti Sava“ Dragana Mališ.

Direktorica goraždanske OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija“ Jasmina Djana izrazila je zadovoljstvo zbog ovog susreta, istaknuvši da je  jako važno da se grade dobri međuljudski odnosi.

-Nadam se da će ova posjeta otvoriti vrata i za druge škole, iz drugih opština i da ćemo se češće sastajati i sarađivati te graditi puno bolje odnose. Najvažnije je da te poruke međusobnog uvažavanja nose sa sobom djeca – kazala je Djana.

Susret učenika osnovnih škola dva grada podržao je OSCE.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu