Bosna i Hercegovina     | 06.11.2019. 13:02 |

Članovi Predsjedništva BiH primili u posjet princezu Viktoriju i princa Daniela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić te Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su danas krunsku princezu Viktoriju, prestolonasljednicu Švedske, i princa Daniela od Švedske.

Komšić, Džaferović i Dodik izrazili su zadovoljstvo posjetom švedske kraljevske porodice i zamjenice premijera Isabelle Lövin te zahvalili za kontinuiranu podršku i angažman Švedske kroz brojne razvojne projekte.

Svrha posjete je da se ojačaju već dobri odnosi dvije države, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH, rečeno je prilikom susreta.

Sagovornici su se složili da brojna dijaspora, koja je dobro integrisana u švedsko društvo, doprinosi ukupnom razvoju ekonomske i kulturne saradnje.

Članovi Predsjedništva BiH su pozdravili angažman visoke švedske delegacije na temama od zajedničkog interesa za sve građane u BiH, a to su klimatske promjene, zaštita životne sredine, inovacije i poduzetništvo, te učešće mladih.

Švedska vlada je podržala izradu zajedničke strategije za zaštitu okoline, koja će se bazirati na smanjenju zagađenja zraka i ublažavanju efekata klimatskih promjena. To je globalni problem na kojem možemo svi sarađivati, zaključeno je prilikom susreta, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu