Sport     | 23.10.2019. 10:52 |

Devet bh. kickboxera nastupa drugog dana SP-a u Sarajevu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Drugog dana 22. Svjetskog prevenstva u kickboxingu, koje se održava u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu, danas će se boriti devet reprezentativaca Bosne i Hercegovine. 

S početkom u 11.24 sati bh. kickboxer Slađan Ostojić će odmjeriti snage s Poljakom Dominikom Tomicom, dvadesetak minuta kasnije počet će meč između Mesuda Selimovića i Turčina Turguta Dagdagana.

Amel Zajkić će se boriti protiv Britanca Marcina mazura od 12.48 sati, dok od 14 sati počinje meč između Draga Rabote i Rumuna Mariusa Coceana. 

Od 15.48 sati Sinanović Edin će tražiti pobjedu protiv Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, a Matija Paradžik će od 17 sati imati meč protiv Gizem Nur Cengiza iz Turske. 

Haris Biber će se boriti protiv Azerbejdžanca Ramala Aslanova s početkom oko 18 sati. U ženskoj konkurenciji oko 20 sati meč će imati Jasmina Merdić koju očekuje borba protiv Hrvatice Nives Radić.  

Posljednji predstavnik BiH drugog dana SP-a bit će Ahmed Krnjić u duelu protiv Turčina Cemila Yildrima. Njihov meč počet će oko 20.20 sati. 

Na takmičenju nastupa više od 800 reprezentativaca iz 59 zemalja.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Završen Evropski kup u kickboxingu, BiH treća u ukupnom poretku

Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu

Bh. kickboxeri naredne sedmice na SP-u u Portugalu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu