Servisne informacije

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prijevoja Karaula.

Počeli su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08.00 do 18.00 sati na snazi obustava saobraćaja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-4 Doboj-Gračanica, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Večeras od 20.00 sati do sutra (23.10.) do 06.00 sati izvode se radovi na redovnom servisiranju tunela 1. mart, na autoputu A-1 Zenica jug-Lašva. Navedena dionica bit će zatvorena za saobraćaj u smjeru Zenica jug-Lašva.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog pijrelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.