Regija     | 24.09.2019. 11:28 |

Festival vantjelesne oplodnje u Beogradu

FENA Agencije

BEOGRAD, 24. septembra (FENA) - Udruženja Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi Međunarodni festival potpomognute oplodnje pod sloganom "Mislite o tome".

Organizovano je 10 stručnih panel diskusija na kojima će učestvovati više od 50 stručnjaka iz Srbije i Evrope kako bi pomogli parovima iz Srbije da razjasne nejasnoće i odgovore na pitanja koja ih muče vezano za vantjelesnu oplodnju.

Oni će održati i besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantjelesnu oplodnju.

Parovi će moći da se konsultuju sa ginekolozima, embriolozima, endokrinolozima, urolozima, hematolozima, psiholozima.

Bit će organizovana i laboratorija uživo gdje će prisutni moći da zavire u svijet laboratorije i stvaranja novog života.

"Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprinio pozitivnim promjenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka", kaže Sandra Jovanović, predsjednica Udruženja Šansa za roditeljstvo, a navodi se u saopćenju.

Na samom festivalu bit će prikazan i film o neplodnosti "Putovanje do bebe" na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji – IVF, a svi posjetioci će moći da učestvuju i u stvaranju novog "Zida nade", prenosi Tanjug.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel