Magazin     | 03.08.2019. 10:21 |

Drugi dan West Herzegowina Festa

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 3. kolovoza (FENA) - Drugi dan West Herzegowina Festa u petak je u Širokom Brijegu započeo otvaranjem izložbe češkog umjetnika Romana Řeháka, autora brojnih aplikacija za smartphone, koji je svoj umjetnički izričaj odlučio prikazivati kroz prilagodbe i obrade fotografija na neobično kreativan način.

 Riječ je o umjetniku koji je spojio novu tehnologiju i likovnu umjetnost koja se mogla vidjeti i u Appleovom muzeju u Pragu.

 Potom je predstavljena knjiga ''Splitska dica'' hrvatskog glazbenog kritičara Zlatka Galla o splitskoj glazbenoj sceni tijekom koje su posjetitelji mogli čuti kako je to rasla scena koja je ostavila neizbrisivi trag na regionalnoj sceni.

 Tijekom predstavljanja najavljeno je i kako bi sljedeće godine publici trebala biti predstavljena kompilacija demosnimki širokobrijeških bendova koje u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nisu uspjeli objaviti album.

 Nakon toga, na festivalskom platou uz rijeku Lišticu, uslijedili su nastupi bendova u konkurenciji te prikazivanje kratkih filmova koji se natječu za festivalsku nagradu.

 Drugu festivalsku večer zatvorili su koncertima crnogorski hop-hop dvojac Who See i Galija, a unatoč nevremenu, publika nije odustajala od zabave uz odlične nastupe crnogorskih i srbijanskih glazbenika.

 Inače, na ovogodišnji festival prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

 Večeras, trećeg festivalskog dana posjetitelje očekuje program Kratka priča o kratkoj priči, nastupi bendova u konkurenciji, prikazivanje kratkih filmova te proglašenje pobjednika.

 Festival će zatvoriti koncert Prljavog kazališta, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Obilježena 26. godišnjica smrti Gojka Šuška

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel