Ekonomija     | 04.06.2019. 14:14 |

Uklanjanje izvoznih barijera teme konferencije u Novom Sadu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. juna (FENA) - Unapređenje poslovne saradnje, povećanje robne razmjene, odnosno izvoza iz Republike Srpske (RS) na tržište Srbije, kao i otklanjanje barijera prilikom izvoza roba iz tog bh. entiteta na tržište Srbije, bit će neke od glavnih tema konferencije koja će 6. juna biti održana u Novom Sadu, u okviru prvog "Sajma zavičaja – zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu".

Privredna komora RS-a, u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, Pokrajinskim sekreterijatom za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Privrednom komorom Vojvodine, organizuje odlazak privrednika iz tog bh. entiteta na ovaj sajam, u ovkiru kojeg je planirano i održavanje bilateralnih susreta privrednika, kao i tematskih konferenacija o privrednom povezivanju i predstavljanje turističkih potencijala.

Prisustvo na ovom događaju potvrdili su i premijeri Republike Srpske i AP Vojvodina, Radovan Višković i Igor Mirović, čime će dati dodatnu podršku unapređenju poslovne saradnje, jačanju proizvodnih kapaciteta prerađivačke industrije i otklanjanju barijera u poslovanju, saopćeno je danas iz Privredne komore RS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu