Bosna i Hercegovina     | 31.05.2019. 15:47 |

Sead Đulić proglašen krivim zbog zlouporabe položaja ili ovlasti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. svibnja (FENA) - Općinski sud u Mostaru donio je osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu za Seada Đulića, zv. "Sejo" (69) iz Mostara, zbog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti.

Navedenom presudom Seadu Đuliću je izrečena uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, a koja se neće izvršiti ako osuđeni u roku od jedne godine, računajući od dana pravomoćnosti presude, ne počini novo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Također, po pravomoćnosti presude optuženi je dužan vratiti oštećenom Gradu Mostaru imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom u iznosu od 10.000 maraka te nadoknaditi troškove kaznenog postupka.

Žalbe na ovu presudu Županijskom sudu u Mostaru uložili su i nepravomoćno osuđeni, kao i postupajući županijski tužitelj, navodi se u priopćenju.

U optužnici protiv Seada Đulića navedeno je da je imenovani, u vrijeme dok je istodobno obnašao dužnost direktora udruženja građana "B…C…za D..O.." iz Mostara i v.d. direktora Javne ustanove "M…T...M..", pribavio imovinsku korist nedopuštenim korištenjem novčanih sredstava JU "M..T..M..", bez odluke Upravnog odbora JU "M..T..M..".

Đulić je prema navodima optužnice potpisao predugovor s udruženjem građana "E…" iz Mostara o kupnji kombi vozila, a zatim i ugovor o kupoprodaji tog vozila zaključen između UG "B…C…za D..O…" i UG "E…" Mostar.

Temeljem tog kupoprodajnog ugovora s računa JU "M…T…M.." uplatio je 10.000 maraka na račun UG "E…" Mostar, nakon čega je predmetno vozilo prešlo u vlasništvo UG "B…C…za D..O..", kojemu je na taj način pribavio imovinsku korist, a istodobno oštetio JU "M…T…M.." i Grad Mostar za navedeni iznos.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Općinski sud Mostar najavljuje uspostavu i zamjenu zemljišne knjige

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel