Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 15:44 |

Općinski sud Mostar najavljuje uspostavu i zamjenu zemljišne knjige

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. ožujka (FENA) - Općinski sud u Mostaru uputio je poziv svim zainteresiranim osobama koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim općinama Vrapčići i Rodoč, po novom premjeru, da to svoje pravo prijave podneskom u dva primjerka u roku od 60 dana od dana objave oglasa.

Oglas će biti objavljen na oglasnoj ploči Općinskog suda u Mostaru, oglasnoj ploči Zemljišnoknjižnog ureda Suda, u Službenim novinama Federacije BiH, Službenom glasniku BiH i u najmanje dva dnevna lista koja se distribuiraju u BiH.

Također, zainteresirane se osobe pozivaju da podnesu dokaze za to nadležnom Zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda u Mostaru. U suprotnom njihovo pravo neće biti uzeto u obzir prilikom uspostave zemljišno-knjižnog uloška.

"Osobe koje tvrde da polažu pravo na nekretninama u navedenim katastarskim općinama mogu navedeni rok na osobni zahtjev produžiti za najmanje sljedećih 90 dana kako bi im se dala mogućnost da pribave potrebne dokaze koje nisu mogli da pribave u 60 dana. Ukoliko u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza zemljišno knjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza i dokumentacije koje posjeduje zemljišno knjižni ured Općinskog suda u Mostaru", navodi se u pozivu Općinskog suda u Mostaru.

Također, Općinski sud je uputio poziv svim vlasnicima stanova i poslovnih prostora koji su svoje vlasništvo upisali u Knjige položenih ugovora (KPU) katastarskih općina koje su predmetom sistematskog ažuriranja, da provjere prijenos prava vlasništva iz KPU-a u elektronski vođenu zemljišnu knjigu uvidom u iste u gore rokovima.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu te osobna predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u Zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda u Mostaru na adresi Adema Buća br. 20 (Cernica) svakim radnim danom osim petka od 9 do 12 sati.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu Zemljišno-knjižni ured Općinskog suda u Mostaru Adema Buća br. 20.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sead Đulić proglašen krivim zbog zlouporabe položaja ili ovlasti

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije