Svijet     | 09.05.2019. 08:22 |

Trumpov sin pozvan na svjedočenje pred senatskim odborom

FENA Internet

WASHINGTON, 9. maja (FENA) - Obavještajni odbor američkog Senata pozvao je na svjedočenje Donalda Trumpa mlađeg, jednog od sinova američkog predsjednika, kako bi odgovarao na pitanja o svojim kontaktima s Rusijom, otkrila su dva izvora iz Kongresa.

- Odbor želi ispitati Trumpa mlađeg o svjedočenju pred pravosudnim odborom Senata u septembru 2017. godine, koje je bilo u suprotnosti s kasnijim javnim svjedočenjem Michaela Cohena, bivšeg ličnog advokata američkog predsjednika - rekao je jedan od izvora, prenosi Al Jazeera Balkans.

Trumpov sin je tokom svjedočenja pred tim odborom upitan o opsegu svoje uključenosti u plan izgradnje Trump Towera u Moskvi.

- Kao što sam rekao, znao sam za to, no većinu saznanja o tome dobio sam tokom saslušanja o toj temi tokom proteklih nekoliko sedmica - rekao je tada odboru, piše u službenom transkriptu.

Cohen, koji je ranije ove sedmice počeo služiti svoju zatvorsku kaznu, u svjedočenju pred odborom za nadzor Zastupničkog doma kazao je da je članove Trumpove porodice upoznao s informacijama o moskovskom projektu Trump Towera "otprilike deset puta", a da su među njima bili i Trump mlađi i njegova sestra Ivanka.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel