Ekonomija     | 08.04.2019. 10:19 |

Stručni tim za javno-privatno partnerstvo iz Hrvatske dolazi u posjetu ZDK-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Tim stručnjaka za javno-privatno partnerstvo Agencije za investicije i konkurentnost Hrvatske boravit će od 23. do 26. aprila u Zeničko-dobojskom kantonu, u okviru ekspertne misije za procjenu pravnog okvira javno-privatnog partnerstva za provedbu investicija u javnom sektoru ZDK-a.

Posjeta će biti realizirana u sklopu TAIEX programa Evropske unije za tehničku podršku i razmjenu informacija namijenjenog novim članicama, te zemljama u procesu pristupanja EU u oblastima preuzimanja evropskog zakonodavstva i njegovog provođenja u domaći pravni sistem, najavljeno je iz Pres-službe ZDK.

Ministar privrede ZDK Zlatko Jelić rekao je da će dvočlani stručni tim iz Hrvatske održati sastanke s predstavnicima ministarstava finansija, zdravstva i prostornog uređenja, a planiran je okrugli sto za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, kao i susret s privrednicima.

Zeničko-dobojski kanton je 2017. donio novi zakonski okvir iz oblasti JPP-a. Katalog potencijalnih JPP projekata u ovom kantonu za period od 2018. do 2020. sadrži 54 projekata ukupne procijenjene vrijednosti oko 350 miliona KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu