Najave     | 07.04.2019. 10:48 |

Sutra u Sarajevu otvaranje 'Dana poduzetništva žena'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila(FENA) - Tradicionalni “Dani poduzetništva žena” počinju sutra u Sarajevu uz podršku Evropske unije, svečanom ceremonijom otvaranja na kojoj će, uz bogat program, biti predstavljeni tradicionalni proizvodi bosanskohercegovačkih žena.

Udruženje poslovnih žena u BiH ovom manifestacijom već niz godina promovira poduzetništvo bosanskohercegovačke žene i pomaže poduzetnicama da svoje proizvode dizajniraju i plasiraju na tržište.

Stoga će važan segment događaja biti i predstavljanje tzv. korpe blaga pod nazivom “BH Treasures”, u kojoj su proizvodi objedinjeni i ubuduće će biti dostupni putem web shopa BH Treasures na web stranici Udruženja.

Otvorenje “Dana poduzetništva žena 2019” će biti održano sutra u 18.30 sati u u studiju FACE TV-a u Sarajevu.

Izjave za medije su planirane za 18.15 sati a obratit će se predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zupčević, zamjenik šefa misije Delegacije Evropske unije u BiH Khaldoun Sinno i poduzetnica Danica Nović, vlasnica Hotela Biser Derventa.

Ovogodišnju manifestaciju uveličat će i modna revija “Žena u ogledalu bh. tradicije” koju su priredile prva imena bh. dizajna Adnan Hajrulahović Haad, Dijana Kozadra, Melisa Hujić, Nerma Begović, Vera Bujak i tim Sana Linea iz Kostajnice.

Na ceremoniji će biti predstavljena i nagrada “Snaga izvrsnosti” koju je Udruženje poslovnih žena utemeljilo u saradnji s magazinom Gracija. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Započeli Dani poduzetništva žena - Jačanje saradnje i novi poslovni poduhvati

Otvaranje 'Dana poduzetništva žena' danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo