Bosna i Hercegovina     | 27.03.2019. 16:39 |

Svečana ceremonija dodjele priznanja PSOTC-u Oružanih snaga BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Svečana ceremonija dodjele priznanja Centru za operacije podrške miru (PSOTC) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, za izvanredan doprinos implementaciji NATO programa "Building Integrity" bit će upriličena sutra, 28. marta, u Sarajevu.

Ovom događaju će u svojstvu domaćina prisustvovat ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, najviši predstavnici Ministarstva i Oružanih snaga kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH.

PSOTC uključen je u NATO inicijativu izgradnje integriteta od 2008. godine, kada je realiziran prvi kurs izgradnje integriteta. Bio je to međunarodni projekat koji je vodio "Transparency International", a kurs je realiziran u saradnji s Geneve Center for Security Policy, Odbrambenom akademijom Ujedinjenog Kraljevstva i Švedskim odbrambenim univerzitetom.

Od 2011. do 2018. godine, više od 400 studenata je pohađalo kurseve izgradnje integriteta u Centru za operacije podrške miru (PSOTC), gdje su gotovo dvije trećine bili međunarodni studenti iz 33 različite zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dan općine Vitez: Najavljene nove inicijative koje će poticati daljnji razvoj i napredak općine

Dodijeljena priznanja za najuspješniji nastup na Mostarskom sajmu

PSOTC prvi put dio osoblja na uglednom Ženevskom centru za sigurnosnu politiku

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel