Ekonomija     | 11.03.2019. 13:07 |

Radionica za kuhare o implementaciji i vođenju HACCP sistema

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Centar za neformalnu edukaciju CESPU koji djeluje u sklupu Udruženja kuhara u BiH organizirao je danas u Sarajevu radionicu o temi  "Implementacija i vođenje HACCP sistema" za članove Udruženja kuhara i one koji to žele postati.

- Cilj ove radionice je da se učesnici osposobe da samostalno implementiraju HACCP sistem i da ga održavaju u svojim hotelima i restoranima - kazao je Feni stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane Hamid Kujraković.

Naglasio je da će učesnicima radionice biti predstavljeni svi elementi vođenja dokumentacije, od izrade HACCP planova pa do odnosa sa dobavljačima, tehnološki procesi unutar restorana, uzimanja uzoraka, edukacije kadrova, kao i promocija zdravstveno ispravne hrane koju restoran nudi.

- HACCP sistem je sistem sigurnosti hrane koji nadzire proizvodnju hrane od polja do stola. Nadzire se šta se sije, čime se tretira, kako se hrana termički obrađuje, kako se distribuira, kompletan nadzor procesa pripreme proizvodnje hrane, koja mora biti zdravstveno ispravna - kazao je Kujraković.

Na završetku radionice učesnici će imati provjeru znanja i svi koji budu uspješno uradili zadatke dobit će certifikat od CESPU o stečenim znanjima o primjeni HACCP sistema.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

'Oćevije' iz Vareša na Balkanskom prvenstvu u pripremi jela ispod sača

"Pozorišna" predstava pripreme palačinaka u svijet otišla i iz BiH

U obaranju Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka učestvuje 100 ljudi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel