Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 11:42 |

Simpozij u Gani - Međunarodna nagrada članu CIK-a BiH Suadu Arnautoviću

FENA Saopćenje

AKRA/SARAJEVO, 30.januara (FENA) - Predstavnici  Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH), predsjednik Komisije Branko Petrić i članovi Irena Hadžiabdić i Suad Arnautović, na poziv Međunarodnog centra za parlamentarne studije iz Londona, učestvovali su na Međunarodnom izbornom simpozijumu koji se održava već 17 godina i okuplja 100 članova državnih izbornih komisija iz cijelog svijeta.

Tokom Simpozijuma u Akri (Gana) predsjednik CIK-a BiH održao je bilateralne susrete i dogovorio saradnju s državnim izbornim komisijama i Međunarodnim centrom za parlamentarne studije iz Londona u vezano za Centar za edukaciju CIK-a.

Hadžiabdić je pozvana da na Simpozijumu u okviru plenarne sjednice izlaže na temu „Izazovi u radu s mladim biračima“.

Na Simpozijumu su predstavljene najveće svjetske kompanije koje se bave izradom softvera i primjenom savremenih tehnologija u izborima.

Poseban segment tog svjetskog skupa izbornih profesionalaca bila je završna ceremonija dodjele prestižnih nagrada najzaslužnijim izbornim komisijama i pojedincima za ostvarena "izvanredna postignuća u prevladavanju specifičnih izazova u izborima u zemlji".

Laureat za 2018 godinu u kategoriji "Election Management Award" je Suad Arnautović, član CIKBiH. Imajući u vidu da je to visoko svjetsko priznanje 2013. godine dobila Irena Hadžiabdić, nesporna je činjenica da je CIKBiH trenutno, pored Izbornog instituta Meksiko i Election Ontario, izborna komisija sa najvećim brojem međunarodnih priznanja najvišeg svjetskog ranga, saopćeno je iz Ureda za informiranje te komisije. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Misija OSCE-a u BiH podržava CIK, upozorava na kršenje Daytonskog sporazuma

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel