Servisne informacije

U BiH oblačno sa snijegom

Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - U Bosni Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. U Bosni poveremeno i sa slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -13 stepeni, Ivan-sedlo -6, Sokolac -5, Bugojno -4, Bihać, Gradačac, Jajce, Sarajevo i Tuzla -3, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik -2, Banja Luka i Grude 2, Mostar 4, Široki Brijeg i Trebinje 5, Neum i Stolac 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 931 milibar, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine i sa snijegom.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini i pojačan, na momente i sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko nula stepeni, saopćeno je iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J.Č.