Bosna i Hercegovina     | 16.01.2019. 13:30 |

Deset novih policijskih vozila za MUP ZDK-a

FENA Saopćenje

 

ZENICA, 16. januara (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut uručili su čelnicima organizacionih jedinica MUP-a ključeve deset novih policijskih vozila marke "Mazda", ukupne vrijednosti 337.000 KM.

Kupovina novih vozila dio je kontinuiranih aktivnosti Vlade ZDK koje se poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika u ovom kantonu, saopćeno je iz Pres službe ZDK-a.

-Želim prije svega da čestitam na rezultatima koje ste postigli. Mi kao Vlada, MUP i Uprava policije ZDK postali smo prepoznatljivi kao vrlo stabilna ekipa, ostvarujemo dobre rezultate u oblasti bezbjednosti i naš zadatak je bio da vas logistički podržimo. Drago mi je da su komentari javnosti izvrsni, što govori da i građani ovo podržavaju. Naša je obaveza da nastavimo opremanje i podižemo standarde, a siguran sam da će biti razumijevanja da se popravi i socijalni položaj pripadnika MUP-a - kazao je premijer Galijašević.

Istakao je da se ova vlada posebno ponosi završenim projektom nove zgrade Jedinice specijalne policije u Zenici u koju je uloženo 8,5 miliona KM.

Ministar Arsenić je podsjetio da se svake godine nabavlja određen broj novih vozila čime se modernizuje vozni park MUP-a, naglasivši poseban doprinos premijera Galijaševića i članova Vlade jačanju policije u ZDK.

Ovom prilikom upriličen je i obilazak podrumskih prostorija u zgradi Policijske uprave Zenica, čija je adaptacija u završnoj fazi, a za što je kantonalna vlada osigurala 150.000 KM, saopćeno je iz Pres služba ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Policija u ZDK za šest mjeseci oduzela 64 vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

Policija u Kantonu Sarajevo od danas raspolaže sa 76 novih vozila

MUPZDK - Policija oduzela vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

Promo

Uskoro se otvara Medicana bolnica Sarajevo

Započnite ljeto s iPhone uređajem po super cijeni

Uskoro počinje online SAFMo mini akademija udruge Rezon i Telemach fondacije: Prijavite se odmah!