Magazin     | 03.01.2019. 18:13 |

Preminuo osnivač bendova 'Vampiri' i 'Familija' Goran Redžepi - Gedža

FENA Ivana Banovic

BEOGRAD, 3. siječnja (FENA) – Jedan od osnivača i bubnjar bendova "Vampiri" i "Familija" Goran Redžepi - Gedža preminuo je u srijedu u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Osim karijere u glazbi, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i mnogi kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka.

Goran Redžepi bio je jedan od osnivača benda Vampiri s kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma - 'Rama-Lama-Ding-Dong', 'Tačno u ponoć', 'Be-Be', a bio u postavi do prvog raspada benda koji se dogodio 1993. godine. Nakon toga, 1994. godine zajedno s Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom, bivšim članovima benda 'U škripcu', osniva bend 'Familija' s kojima iste godine snima čuveni album 'Narodno Pozorište'.

Nakon raspada 'Familije', 2000. godine snimio je svoj samostalni album pod imenom 'Kad budem mršav i beo'. Nakon toga, pjevao je prateće vokale na prvom albumu benda 'The Dibidus' kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je imao s bendom 'Peja i Zmajevo Gnezdo' 2016. godine.

Bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal Recycle Bin Eco Guerilla, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Pored toga, bio je jedan od autora emisije Pogledaj oko sebe, koja je emitirana na televiziji N1.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za Srbiju 1,6 milijardi eura, za BiH 969 milijuna eura?

Migranti iz Srbije bježe u BiH

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu