Bosna i Hercegovina     | 31.12.2018. 11:46 |

Policija traga za Dragičevićem, Gluvićem, Blagićem, Tomićem i Milanovićevom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31. decembra (FENA) - Banjalučka policija potvrdila je danas da, nakon sinoćnjih događaja u Banjoj Luci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinil krivična djela i prekršaje.

Fena saznaje da su u pitanju Davor Dragičević (1969.), Stela Milanović (1964.), Aleksandar Gluvić (1997.), Stefan Blagić (1991.) te Njegoš Tomić (1982.)

-Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D., S.M., A.G., S.B., i NJ.T. svi iz Banje Luke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenici će, kako se dodaje, preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa "Pravda za Davida“ nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Između ostalog, učesnici protestne šetnje su zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS-a te spriječili koncert Harisa Džinovića.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Delegacija KS na obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo

Konjičanin uhićen zbog krivotvorenja novca

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli