Ekonomija     | 27.12.2018. 17:25 |

Livnjaci predstavili sir sa biberom i limunom, paprikom i začinskim biljem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. decembra (FENA) - Predstavnici mljekare "Orman" iz Livna naredna tri dana će gostovati na Sarajevo Holiday Marketu gdje predstavljaju novu liniju livanjskog sira "Farmersko blago".

Na Marketu će organizovati degustaciju i prodaju proizvoda, a ključni cilj im je upoznati stanovnike Sarajeva i turiste o zanimljivim novim recepturama.

- U Sarajevu smo danas, sutra i prekosutra. Koristim ovu priliku da se zahvalim Sarajevo Holiday Marketu i USAID/Sweden FARMA II projektu na podršci. Naši sirevi su višestruki osvajači međunarodnih nagrada i postali smo priznat brend. Ovo je jedinstvena prilika da ljudi koji su u Sarajevu za novogodišnje praznike probaju nove recepture sira koji nudimo - kazao je Admir Orman iz mljekare "Orman".

Dodao je da promovišu tradicionalni livanjski sir.

- Istovremeno, uspješno smo prošli na tržištu i sa novim proizvodima, poput sira sa začinskim biljem, s limunom i biberom, te sa paprikom. Kupci žele uvijek probati nešto novo, a mi smo tu da spojimo tradiciju sa inovacijom - rekao je Orman, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Livanjskom siru priznanje 'Superior Taste Award'

Sirevi livanjskog kraja osvajaju regiju

Potpisan ugovor o izgradnji zajedničkog skladišta za zrenje livanjskog sira

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!